Værn din rengmåler mod indgriben fra forstyrrende elementer

29 November 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er virkelig irriterende, hvis man har glædet sig til, at man skulle tjekke ens regnmåler for at kunne se, hvor meget regn der er faldet i en given periode, og så er regnmåleren væltet, gået i stykker eller endda helt væk!

Man har måske en uofficiel aftale med en mere eller mindre officiel instans om at indsende ens data, selvom de ikke er videnskabelige, så man føler sig lidt forpligtet til at tjekke den regnmåler specielt efter et kraftigt regnvejr for at fortælle, hvordan det står til eller er gået.

Man har regnet ud, at man nok ikke skal lade den være ude i stormvejr, da den så kan flyve væk og gøre skade på ting eller mennesker, så man også skal hen at købe en ny.

Men der er også andre ting, som man kan gøre, så den regnmåler er beskyttet mod andre ting, der kan forstyrre ens måling.

image

Den regnmåler skal være godt beskyttet

Hvis man har en have til regnmåleren, så skal den ikke stå et sted, hvor naboer og besøgende kan komme til at træde på den.

Har man den stående eller hængende på en altan, så skal man også gøre sådan, så den ikke kan skinne i solen, så fugle kommer flyvende og tager den – og man skal holde øje med, at den ikke kan falde ned og gå i stykker, om det er på altanen eller helt ned på jorden.

Har man atter rengmåleren i en have, så skal man måske sætte et lille net op eller tilsvarende, så insekter og andet ikke kan komme ind og korrumpere den måler, tage bolig i den eller ødelægge den.

Det er heldigvis ikke så tit, at det går galt i sådan et omfang med en regnmåler, og det kan man tit undgå, hvis man bare husker at tjekke den løbende.

More articles