Tre lækre former for mormormad, der er perfekte til søndagsmiddagen

26 April 2019
Emilie Jacobsen

editorial

Mange har en tradition om søndagen med at lave en ekstra lækker middag den dag. Det er med til at fejre, at weekenden er godt overstået og gøre, at I går den nye uge i møde med lækker mad i maven. Mange foretrækker noget mere traditionel mad om søndagen. Den såkaldte mormormad. 

Mangler du inspiration til, hvilken form for mormormad du skal lave, kan du få inspiration til tre retter her. Vi har hentet inspiration i dk-kogebogen.dk. Det er en online kogebog, hvor du kan finde en lang række forskellige former for opskrifter. 

1. Forloren hare

En af de oplagte former for mormormad er forloren hare. Det er en lækker ret, som både børn og voksne er vilde med. Den sprøde bacon og den milde fars er dejligt at spise og passer til en lang række forskellige former for tilbehør. Det klassiske vil være nogle kartofler, en god sovs og ribsgele, men det er helt op til dig, hvad du gerne vil have til. Find en god opskrift på forloren hare her

2. Stegt flæsk

Stegt flæsk er en anden form for mad, som både børn og voksne er vilde med. Det salte lækre flæsk, der nærmest smelter på tungen, er helt uimodståeligt sammen med kartofler og en god gang persillesovs. Det er ikke svært at tilberede, og det er derfor en oplagt mulighed for dig at servere det til søndagsmiddagen. 

3. Boller i karry

De fleste er også vilde med boller i karry. Når du skal tilberede maden, er der den store fordel for dig, at det er meget nemt for dig at lave. Du skal bare lave kødbollerne og derefter en god karrysovs. Risene tager ingen tid at koge, og så er retten klar til servering. Du kan servere den med rosiner, peanuts og nogle grøntsager til for at gøre den mere ristaffel-agtig. 

More articles