Trådløst eller arbejde med ledning ved gulvafslibning?

24 May 2020
Anders Lundtang Hansen
image

editorial

Udviklingen med brug af værktøj til at slibe gulve med har virkelig udviklet sig gennem tiden, og man må sige, at det mest epokegørende nok har været, da man overgik til at kunne bruge elektriske virkemidler.

Før i tiden var det virkelig slidsomt og langsommeligt arbejde, der kunne tage virkelig lang tid, og man skulle derfor afsætte lang tid til at gøre i, og det var ikke sjældent, at det også endte med at sætte sig som skavanker i kroppen, når man udførte arbejdet, fordi man skulle være nede på alle fire så længe.

Derfor er det til fordel for både kunder og håndværkerne, at man nu om dage har elektrisk værktøj, der kan gøre det meste af den slags arbejde hurtigere i højt tempo, men hvad man kunne i gamle dage.

Dette kræver så også, at man har nogle professionelle folk til at bruge den slags værktøj, for det er ikke noget, alle mennesker lige vil beherske lige godt, når de giver sig i kast med det.

For det kan betyde, at man ikke bare kommer til at slibe skævt, fordi man ingen erfaring har med det, men hvis man ikke kan styre værktøjet, så kan man ende med at gøre skade på ting eller sig selv – og det kan betyde en tur på skadestuen, hvis det går virkelig galt.

Men der findes også specielt to former for værktøjer i den forbindelse, der har hver deres fordele og ulemper: Om man gør det trådløst eller med ledning.

Trådløst kan man lettere komme omkring og skal ikke holde øje med ledningen bag sig, men her er der ofte tale om brug af genopladelige batterier, så her skal man altid huske at have et opladt parat, eller skal man have en længere pause med arbejdet.

Ved arbejde med ledning skal man være varsom med den ledning, man kan komme til at vikle sig ind i, men man skal ikke være nervøs for, at man lige løber tør for strøm.

Et tip til et firma, der laver god gulvafslibning er hos: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-birkeroed/ 

More articles