Tørgær – hvordan fungerer det og hvorfor er det så populært?

26 June 2023
Cathrine Poulsen

editorial

Er du en ivrig bagelysten person, så har du med garanti allerede stødt på tørgær. Tørgær er en populær form for gær, som har taget det danske marked med storm de seneste år. Men hvad er tørgær egentligt, og hvorfor er det så populært blandt bagere og pizzabagere?

Hvad er tørgær?

Tørgær er en form for gær, hvor vandet er blevet trukket ud af gærkornene. Tørgær sælges oftest i små pakker eller i store poser på op til 500 gram. Tørgær er nemt at opbevare, da det ikke kræver køleskab eller en bestemt temperatur.

Tørgær er en aktiv gærtype, og derfor skal den aktiveres med vand før brug. Det aktiverede tørgær bruges i bagværk, og kan bidrage med aromatiske smagsnuancer og lækre luftige teksturer.

Hvilken effekt kan tørgær have på dit bagværk?

Tørgær kan give både smag og volumen til dit bagværk. Tørgæren har den fordel, at den er nemmere at arbejde med, og desuden holder sig længere end frisk gær. Tørgær kan tilføre dit brød en dejlig smag, som er med til at forbedre den samlede smagsoplevelse.

Tørgær kan også give dit bagværk en luftig krumme, som ellers kan være svær at opnå ved brug af andre gær varianter. Skal du f.eks. bage en pizza, så kan tørgær være en god idé, da det giver en lettere og luftigere pizzabund.

Hvilke fordele er der ved at bruge tørgær frem for andre typer af gær?

Der er en række fordele ved at bruge tørgær frem for andre typer af gær. En af de største fordele er, at tørgær har en længere holdbarhed end frisk gær. Frisk gær skal opbevares i køleskab, og skal bruges hurtigst muligt, i modsætning til tørgær, som kan holde sig i lang tid, selvom posen er åbnet.

Ydermere kan tørgær tilsættes direkte i bagemaskinen eller bageopskriften, mens frisk gær skal opløses i vand og aktiveres inden brug.

Tørgær

Anbefaling til køb af tørgær

Er du blevet nysgerrig på tørgær, og vil du prøve at bage med det? Så kan vi anbefale bagebixen.dk. Bagebixen.dk har et stort udvalg af tørgær, og du kan købe poser af både 100 og 500 gram.

Bagebixen.dk har også en lang række andre spændende varer til bageentusiaster. Du kan bl.a. finde forskellige typer af mel, bageforme og diverse redskaber. Med andre ord har de alt, hvad du skal bruge, for at bage det bedste brød.

Tørgær er en fantastisk ingrediens, som kan give dit bagværk en dejlig smag og en luftig krumme. Tørgær er nem at opbevare, og kan holde sig i lang tid. Skal du have fat i tørgær i høj kvalitet, kan vi anbefale bagebixen.dk, som har et stort udvalg af tørgær og andre spændende bagevarer, der kan give dig det bedste resultat i køkkenet.

More articles