Terapi mod afhængighed på et misbrugscenter

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Som pårørende til en misbruger kan livet godt være temmelig svært. Dette gælder ikke blot for kærester eller ægtefæller til – eller børn af – alkoholikere og narkomaner.

Et misbrug behøver ikke at handle om indtag af diverse farlige substanser for at udgøre en alvorlig risiko for såvel den direkte misbrugsramte som for hans eller hendes omgivelser. Det kan for eksempel være enormt opslidende at bo under samme tag med en person som bruger alt for mange penge på spil, eller er afhængig af sex og derfor ikke til at stole på. Også shopping, skærme og træning kan være genstand for sygelige afhængighed – og dermed misbrug.

Det er faktisk de samme mekanismer som trigger en sådan afhængighed, som de der skaber alkoholisme eller narkomani. Ved overdreven shopping eller megen træning – eller for den sags skyld online spil – udløses dopamin i hjernen, på samme måde som når en narkoman tager et fix. Den misbrugsramte vil jage dette sus gennem den valgte aktivitet. Og som det er tilfældet med en hver anden form for afhængighed vil dette misbrug eskalere indtil det tager overhånd.

Oplever du således at en af dine nærmeste har udviklet et overdrevet forbrug af en af de oven for nævnte aktiviteter bør du kontakte et misbrugscenter. Her vil du kunne få rådgivning i forhold til afvænning og behandling – og tilbud om et forløb hvor du som familie medlem eller nær ven kan blive inddraget.

Hvor kan jeg finde effektiv behandling af ludomani?

Er det spil der trækker i den misbrugsramte, og har det efterhånden kostet familien mere end hvad den kan holde til? Så kan du med fordel kontakte Behandlingscenter Stien. Behandlingscenter Stien har mange års erfaring inden for behandling af alle typer misbrug og afhængighed, her under ludomani.

Du kan læse mere, og kontakte Behandlingscenter Stien, via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles