Støt hinanden i at holde styr på det lejede selskabslokale

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Ved leje af et selskabslokale er det som regel, fordi man skal fejre noget, hvor man godt må have det sjovt, more sig og skeje sig lidt ud – men man må ikke gå amok, smadre ting og opføre sig tåbeligt.

Selvom man godt inderst inde ved det, så kan man blive revet med at stemningen; også selvom man er den person, der mest tydeligt har sagt, at man skal passe på disse selskabslokaler i Ringsted, hvoraf man har lejet et enkelt til ens begivenhed, så kan det også glippe ved vedkommende.

Hvis den mest ansvarsfulde går lidt for vidt til den, så følger de andre jo trop, fordi den overordnede instans med at holde styr på sagerne også selv har givet slip.

Det er ikke fair for denne person, at vedkommende skal være prygelknabe, fordi alle andre er for dovne eller ansvarsløse til at deles om ansvaret.

Derfor bør man forud for lejen gøre det klart, at alle deltagere har et ansvar for at sørge for, at man afleverer dette selskabslokale, som da man lejede det i sin tid.

Aflever selskabslokalet, som du modtog det

Selvfølgelig er der nogen eller nogle, der rent praktisk står for at leje lokalet, men derefter bør man fortælle de andre (hoved)ansvarlige, at man skal hjælpes ad med at se til, at intet går i stykker, og man ikke ødelægger noget.

Når de andre gæster så ankommer, så forklarer man dem lige overordnet reglementet for at være der, men man gør det med et smil uden at stoppe det ned i halsen på gæsterne, så man er mere velvillige til at overholde reglerne.

Hvis man ligefrem opfordrer og gør det lettere for de besøgende at holde kontrol med sig selv og omgivelserne, så er der større chance for, at tingene går fredeligt for sig – mens man har det sjovt.

Det er ikke sjovt for nogle, at festen skal afbrydes og stoppes, fordi noget går i stykker i dette lejede lokale.

Flere Nyheder