Ståltrapper både udenfor og indenfor

17 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er ikke alle ting, man kan lave, som vil holde sig lige så godt udenfor, som det kan indenfor, selvom man kan benytte det begge steder som sådan.

Et godt eksempel er her, når man har at gøre med havemøbler enten i plastik eller træ. Dem har man jo ude i sommerhalvåret, og medmindre det ligefrem bliver stormvejr en dag, eller sommeren regulært udebliver, så tager man jo først de møbler ind igen, som man skifter til vintertid.

Men den brug og de skiftende vejrforhold, der stadig er, sætter så også tydeligt sine spor på disse havemøbler, hvorfor man skal huske at holde løbende øje med dem, reparere dem, give dem en beskyttende belægning med videre, hvis de havemøbler ikke skal forgå alt for hurtigt.

Dette bør man gøre både, når man lægger dem væk for sæsonen, og når man tager dem frem igen.

Det er vitterligt de færreste ting, der kan holde i lang tid – selvsagt år – udenfor, uden der skal påføres mange reparationer dertil.

Men en undtagelse kan netop være ståltrapper, hvis man har at gøre med noget stål, der ikke ruster, og man trods alt husker at sørge for, at det ikke bliver for glat at gå på det i for eksempel regnvejr, hvor man blandt andet kan lægge noget skridsikkert underlag på trinnene, så det ikke går helt galt.

Men ellers kan sådan en ståltrappe næsten holde sig i lige så lang tid som en tilsvarende, man har opført indenfor.

Vi vil næsten vove den påstand, at passer man godt på begge trapper, så kan de holde i lige lang tid, så man kan udskifte dem samtidig.

Det kræver et minimum af indsats at vedligeholde dem, hvis man har fået dem konstrueret af godt materiale fra starten af og opført dem korrekt, og det skorter med materiale, man kan sige den slags om.

More articles