Slip afhængigheden og kom ud af misbruget med et ophold på et misbrugscenter

16 september 2019
Astrid Pedersen
Slip afhængigheden og kom ud af misbruget med et ophold på et misbrugscenter

Når et forbrug af eksempelvis læge ordineret medicin i forbindelse med operation, traume eller kroniske smerter tager overhånd, er der tale om et misbrug. Misbruget opstår i det øjeblik, du ikke længere har kontrol over indtagelse af et bestemt stof.

Det kan, som nævnt, dreje sig om receptpligtig medicin, her under smertestillende, angst dæmpende eller søvn fremkaldende piller og tabletter. Men du kan også udvikle et afhængigheds betinget misbrug af alkohol eller af hårde eller euforiserende stoffer så som hash, kokain, heroin, LSD eller metamfetamin. Mekanismerne i et hvilket som helst misbrug er de samme, selv om objektet for misbruget kan variere.

Du kan sågar blive afhængig af ikke-substanser så som sex, spil, skærme eller shopping. Et misbrug er et misbrug – og selv om det ikke er fysiske nedbrydende, er det alligevel farligt. Spil afhængighed, også kaldet ludomani, er for eksempel voldsomt nedbrydende for familielivet og dit forhold til andre mennesker i det hele taget. Og det siger næsten sig selv, at det er uhyre vanskeligt at få parforhold og familie til at hænge sammen, hvis man slås med en kompulsiv sex afhængighed.

Kom ud af afhængigheden med et ophold på et misbrugscenter

Uanset hvilken misbrugs dæmon, du kæmper med, er der hjælp at hente. Du kan nemlig altid opsøge et behandlingscenter og få tilbudt en effektiv afvænning og en efterfølgende behandling, som kan hjælpe dig videre på livets landevej uden afhængighed og misbrug på slæb.

Et af disse misbrugscentre er Behandlingscenter Stien, som har specialiseret sig i afvænning og behandling af alkoholikere og pillemisbrugere. Et behandlingsforløb hos Behandlingscenter Stien varer typisk fem uger, i løbet af hvilke du vil modtage intensiv terapi, og samtidig deltage i gruppeforløb, som styrker selvbevidstheden og fællesskabs følelsen. Behandlingen har til formål at hjælpe dig med at ændre din forbrugs adfærd, således at du kan bygge din nye tilværelse op fri for misbrug.

Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere nyheder