Skal kablerne til din robotplæneklipper monteres oven på eller nede i plænen?

22 February 2021
Camilla Skøtt

Har du bestilt en robotplæneklipper, hentet pakken på nærmeste posthus og står du nu med maskinen mellem hænderne – og kigger på de medfølgende pløkker? Hvad pokker er de til, tænker du måske…

… svaret er forholdsvis enkelt. Pløkkerne skal bruges som en del af hele robotplæneklipper monteringen. Det er bare ikke den mest optimale løsning, hvis du har børn eller husdyr. De kommer nemlig let til at få fat i kablet eller pløkkerne, når de leger, og dermed kan det gå i stykker – og så virker robotplæneklipperen ikke, før du har installeret kablerne på ny.

Hvad kan du så gøre i stedet? Jo, du kan ganske enkelt grave kablerne ned i jorden. Det er ikke så let, som det lyder, og det kræver særligt udstyr, men det er al besværet værd, når du ser, hvordan plæneklipperen kører smertefrit og hurtigt rundt i haven og passer din plæne.

Overvej professionel hjælp

Hvis du er en sand gør det selv-mand eller -kvinde, så overvejer du helt sikkert, om du kan grave kablerne ned på egen hånd. Og det kan du sådan set godt – det er bare et møjsommeligt arbejde, hvis du kun har en skovl eller en spade til rådighed.

Du skal i stedet have fat i en kabelnedlægger, og det er de færreste, der har sådan en hjemme i skuret. Har du heller ikke én, skal du leje den i dit lokale byggemarked, og allerede der er du godt i gang med at bruge så mange penge, at du bør overveje, om det bedre kan svare sig at få en montør til at hjælpe dig.

Det koster 2.499 kr. at få gravet kablerne ned af en professionel montør, og så slipper du for al arbejdet. Du kan tværtimod læne dig tilbage i sofaen og glæde dig til, at montøren fortæller dig, at det hele er klaret og robotten testet.

More articles