Skån kroppen ved gulvafslibning

24 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det mest smarte ved at skåne kroppen, når der skal laves gulvafslibning, er jo at få professionelle folk til at gøre den slags.

Generelt sørger det samtidig også for, at man får lavet noget ordentligt arbejde, end at man tror, man selv kan gøre det, og så ender man med noget sløset arbejde, der skal rettes til – og man har måske fået kronisk ondt i kroppen samtidig.

Men selvom man måske er vant til at arbejde med sådan noget gulvafslibning som professionel gulvafsliber, så skal man stadig holde øje med, hvordan man bruger ens krop i den sammenhæng.

Man oplever nemlig desværre stadig, at der kan være noget macho i, at man bare gør det nemmest, end at man skåner kroppen efter en vejledning, som en yoga-lærer eller lignende måske lærte end på et kursus.

For så ser man måske for tøset ud, men hvem griner i sidste ende, når de andre, der bruger kroppen forkert, får kroniske smerter, som gør deres liv uudholdeligt, fordi de nemlig ikke brugte kroppen korrekt, når de skulle ned at arbejde med et gulv.

Det gælder sådan set alt fra, at man løfter korrekt med ryggen, når man skal tage ting op, og hvis man så arbejder som jord- betonarbejder det meste af ens liv, hvor man bliver virkelig nedslidt på kort tid.

Man skal sørge for, at man kan holde til arbejdet længst muligt, huske at sige fra og så huske de øvelser, som man er blevet instrueret i at gøre, når man arbejder.

Det kan godt være, man tænker, at det tager længere tid, hvis man skal bevæge sig efter de øvelser eller måske huske at strække ud, men det drejer sig jo om din krop, du gerne vil passe på og som du gerne skal bruge resten af livet – også til de sjove ting, når du holder fri.

More articles