Sæt krydderi på hverdagen med kylling i karry

04 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal aftensmaden både være nem at lave og lækker at indtage? Så burde du prøve med en af opskrifterne fra det traditionelle danske køkken. Her finder du nemlig meget andet og mere end sovs og kartofler, frikadeller og flæskesteg. Gennem årene har det danske køkken nemlig indoptaget mange eksotiske og fremmede islæt hvilket har beriget mad kulturen og tilføjet velsmag og kant til de gode danske råvarer.

Et eksempel herpå er karry, som i midten af forrige århundrede gjorde sit indtog i de danske køkkener. Selv om der ikke er mange fællestræk mellem de klassiske indiske og thailandske curry retter og så det præfabrikerede karry pulver som man typisk finder i supermarkedet er den aromatiske krydderi blanding stadig med til at sætte et eksotisk præg på eller lidt ferske retter. Og så har de fleste karry varianter den fordel at de gør maden lidt mere spændende og indbydende for store såvel som for små.

Kylling i karry – en sikker vinder ved middagsbordet

Blandt de retter som er opstået i krydsfeltet mellem det danske og det østerlandske køkken er klassikeren kylling i karry. En person som er født og opvokset i Indien ville nok have sine genvordigheder med at genkende – for slet ikke at sige anerkende – kylling i karry som en karry ret.

Men i Danmark er kylling i karry et populært valg. Kylling kød er sundt og nærende, og det samme kan siges om flere af de øvrige ingredienser. Børnene elsker den bløde, velsmagende sovs og de aromatiske ris. Og så kan du selv bestemme styrken på din kylling i karry ved at tilføje ekstra karry pulver i den stærke version, eller måske endda frisk ingefær eller chili.

Til en klassisk kylling i karry skal du bruge kyllingefilet uden skind og ben, æbler, løg, smør, karry pulver, hønse bouillon, flødeost, naturel. Find den fulde opskrift på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/23547/kylling-i-karry 

More articles