Sådan vælger du det rigtige foder til din hund

07 June 2022
Steffen Petersen

editorial

Hunde er ligesom mennesker, idet de har forskellige ernæringsbehov baseret på deres alder, livsstil og helbredstilstand. Der findes en masse forskelligt slags hundefoder derude, så du kan sagtens finde noget, der passer til din hund og din pengepung. Læs med i dette indlæg om, hvordan du vælger det rigtige hundefoder til din hund.

 

tørfoder hunde

 

Hvad er din hunds behov?

Det første, du skal gøre, er at vurdere din hunds individuelle behov. En stor hund har f.eks. brug for mere energi og derfor flere kalorier end en lille hund. Ligeledes vil en ældre hund eller en hund med helbredsproblemer have andre ernæringsbehov end en ung, sund hund.

Når du ved, hvad din hunds specifikke behov er kan du begynde at se på forskellige typer mad.

 

Hvilken type mad skal du vælge?

Der findes mange forskellige typer hundefoder på markedet, lige fra tørfoder til vådfoder og alt derimellem. Hvilken type foder du vælger, afhænger af din hunds behov og præferencer. For eksempel er tørfoder hunde ofte billigere og lettere at opbevare end vådfoder, men nogle hunde foretrækker vådfoderets smag og konsistens.

Så det er med at finde ud af, hvad din hund kan lide og kan tåle. Noget mad kan godt gøre din hunds mave lidt træls. Så sørg for at det er noget foder, som din hund vil elske at spise.

 

Hvilket mærke skal du vælge?

Der findes mange forskellige mærker af hundefoder, så det kan være svært at vide, hvilket mærke man skal vælge. Den bedste måde at finde et hundefoder af god kvalitet på er at læse anmeldelser fra andre hundeejere og spørg din dyrlæge om anbefalinger. Når du har fundet et par mærker, som du mener, kan være egnede, er det en god idé at købe en lille pose eller dåse af hver af dem for at se, hvordan din hund kan lide det.

More articles