Når renoveringen rykker udenfor

25 October 2021
Steffen Petersen

Ofte tænker vi mest på arealerne indendørs, når vi hører om en person, der er ved at renovere hus og måske endda også hvis det er os selv, der er ved at renovere hus. Vi tænker måske på, at der skal laves et nyt køkken, et nyt badeværelse eller måske er der nogle vægge, der skal slås ned, så der kan bygges det køkken-alrum, som hele tiden var ønsket. Men der kan også være en hel proces udenfor, hvis man køber et gammelt hus, som skal renoveres. Her tænker vi både på tag, udendørs vægge, døre og vinduer og endda også haven. Vi vil forsøge at skabe noget inspiration til, når du skal træffe beslutninger omkring døre og vinduer, valg af tag og haven i din udendørs renovering. 

 

 

1. Inspiration til døre og vinduer 

Det er bl.a. valg af døre og vinduer, som du skal tage stilling til, når renoveringen rykker udenfor. Vinduerne kan give huset en helt særlig karakter. Hvis dit hus er hvidt, kan du med fordel vælge sorte vinduer og skabe en smuk kontrast mellem lys og mørk. Det samme gør sig gældende, når du skal vælge en facade dør, hvor du også med fordel kan vælge en farve, der står i kontrast til farven, som huset skal have. 

 

2. Inspiration til taget 

Det er typisk en dyr post, når taget skal skiftes, men der er ingen tvivl om, at et nyt tag giver huset et helt nyt look. Du kan enten vælge at lægge tagsten, som er den dyreste valgmulighed, men også utrolig smuk. Vil du gerne spare lidt penge på denne post, kan du i stedet lægge tagplader, som også kan give et smukt look. Vores bedste råd, når du skal vælge tag, er, at du vælger en farve, der passer til resten af huset. 

 

3. Inspiration til haven 

Vi vil også give lidt inspiration til haven, selvom det er et meget individuelt projekt. Nogle foretrækker haver, der udelukkende består af en græsplæne, mens andre foretrækker haver, der er fyldt med buske og planter. Vores bedste råd er, at du mærker efter fra start, om du foretrækker det ene eller det andet. Hvis du ikke har grønne fingre og ikke elsker havearbejde, så bør du måske overveje, hvorvidt mange planter er en god idé. 

More articles