Når man skal sige nej til folk angående jagtudstyr

16 September 2019
Anders Lundtang Hansen

editorial

Nu troede du måske, at vi skulle til at lave et indlæg om, hvorfor man ikke skal lade jagtustyr ligge fremme, tage det med til private forsamlinger, dele det ud til folk eller lade det være i andres varetægt, der ikke aner, hvordan man gebærder sig med den slags.

Udover at det giver sig selv, at man skal have jagttegn for at have den slås våben på sig i Danmark, så er der også skrevet en del artikler om, hvordan og hvorfor det er vigtigt at sikre ens jagtudstyr bedst muligt.

Faktisk vil vi mere se det fra den synsvinkel, at man er et firma, der sælger jagtudstyr, og man har at gøre med kunder, som rent faktisk har evnerne til at tage på jagt og har et gyldigt jagttegn samt ved og har bevist, hvordan man håndterer den slags våben.

For mange af den slags mennesker, der begår sig med hobbyer, specielt i Danmark, kan ikke undgå at komme i kontakt med hinanden, og specielt på lokalt plan ender man med at lære hinanden godt at kende, som var det gamle dage, hvor alle kom hinanden ved i sognet.

Og så er det uvægerligt, at man skal høre på sætninger som:

– Ej, du kan da godt lige give lidt rabat!
– Kan du ikke lige smide den dér vare med gratis?
– Jeg hjalp dig i sidste uge derhjemme, så kan du vel gøre det billigere for mig nu?

Vi skal ikke blande os i, hvordan du vælger at drive forretning, for du kan sagtens have fundet en model, der fungerer for dig, hvor du nogle gange giver rabat, selvom det er en udgift, du ikke tjener på.

Men det er pudsigt, hvordan venner, familie og andre forventer, at de kan få ting næsten gratis, når man driver forretning.

Det burde jo være omvendt: Hvis de virkelig ville stødte din forretning med jagtudstyr, så købte de da til fuld pris og sørgede for en anmeldelse og positiv omtale af din forretning.

Vær ikke bange for at give et klokkeklart “Nej” til den slags foresprøgelser.

More articles