Måske oplever du, der kun er håndtag på den ene side af denne franske dør

18 July 2022
Anders Lundtang Hansen

editorial

Det er bestemt ikke en fejl, at den her dør af den franske slags mangler et håndtag på den ene side, men vi giver dig ret i, at det er noget unormalt, at man ikke ser håndtag på begge sider, for sådan plejer de her type døre og mange andre at være.

Men der kan være en god grund til, at man har “sparet” det ene dørhåndtag væk, og det havde ikke noget at gøre med, at man ikke havde råd til det.

Det er heller ikke en fusionsdør af en slags, hvor den kan være en fransk dør på den ene side og så en anden type dør på den anden side, eller at den bare ser sådan ud.

Det kan have noget at gøre med, at man har oplevet, at folk – specielt børn – stødte ind i håndtaget på den side af døren, at man fandt ud af, at det var nemmere ikke at have det.

franske døre

Det var bare nemmere med blot ét håndtag på den franske dør

I stedet valgte man så, at der skulle være et lille hul, som man skulle tage fat i inde i døren for at åbne den, og den åbning er tæt på det andet håndtag, men ikke lige samme sted, for det ville ikke kunne lade sig gøre.

Men der er selvfølgelig også den mulighed, at døren er lavet på den måde af den grund, at døren rent faktisk kun skal kunne åbnes på den ene side af!

Men det er som regel ikke en fransk dør, som man ser det med, men mere en celledør.

Dog kan det ikke udelukkes, og man måske har valgt dørhåndtaget væk, fordi ens hund kunne finde ud af at åbne døren ved at springe op og trykke dørhåndtaget ned, og det gad man alligevel ikke have i længden.

More articles