Måder at rense sit afløb på

28 January 2022
Steffen Petersen

editorial

Det kan være at du har et afløb der er stoppet og det bliver ved med at flyde over, så er det en god ide at få gjort noget ved det med det samme, for det forsvinder højst sandsynligt ikke af sig selv. I denne artikel vil vi komme ind under måder at få renset ud i dit afløb, så følg med her.

kloakmester

Kig ned i afløbet

Hvis man har et afløb hvor vandet ikke gider at løbe ud længere, er det en god ide at tjekke afløbet til at starte med. Det kan være der sidder hår eller andet skidt og snavs som tilstopper afløbet. Det kan også være der har samlet sig så meget kalk at det ligger som en hård sten og stopper til.

Anvend afløbsrens

Hvis det forestående ikke løser problemet, kan man købe afløbsrens i diverse dagligvare butikker. Afløbsrens tager alt det overskydende skidt, snavs og fedt som kan sidde og stoppe afløbet til. For at anvende afløbsrens skal man hælde omkring en halv liter ned i afløbet, derefter skal man afvente i cirka 1 time for at det virker, efterfølgende skal man hælde varmt vand ned i afløbet, som så tager alt skidtet med sig. Det er vigtigt at man får skyllet ud med varmt vand inden for 2 timer ellers kan afløbsrensen også sætte sig og stoppe afløbet endnu mere til.

Kontakt en professionel

Hvis intet af det overstående hjælper, kan man kontakte sin vicevært eller udlejer til at løse problemet. Hvis det ikke er en mulighed kan man kontakte en kloakmester som kan hjælpe. En kloakmester kan både hjælpe med afløbet men kan også løse problemet hvis det så står til helt nede i kloakken, de er mestre i alt med kloak og afløb at gøre. Hvis man skal finde en kloakmester kan man lave en online søgning eller følge linket her: https://esbrolaegger.dk/kloakering 

More articles