Lav dit eget mundbind med simple midler

05 August 2020
Astrid Pedersen

editorial

I perioder hvor landet er hårdt belastet af infektions sygdomme så som influenza og forkølelse, er det en god idé at holde sig inden døre hvis man begynder at skrante.. Hvis dette ikke kan lade sig gøre, bør man købe stort ind af engangs mundbind – eller alternativt fremstille sine egne

Hvordan laver jeg mit eget mundbind?

Der findes flere forskellige opskrifter på hjemmelavede mundbind. Nogle af dem skal fremstilles ved hjælp af nål og tråd, andre er nemmere at gå til. Den mest enkle type mundbind fremstilles ved hjælp af en gammel t-shirt og en saks. Dette bør være til at overkomme for de fleste.

Der er dog visse forbehold i forhold til fremstilling af mundbind på egen hånd. Først og fremmest skal du sikre dig at materialet du anvender kan tåle vask ved mindst tres grader, og kan tørretumbles uden at miste sin facon. På den måde er du sikker på at kunne fjerne alle bakterier og vira fra dit mundbind efter anvendelse. Du bør anvende stof som er tyndt nok til at mundbindet kan bestå af 2 – 3 lag, så der forekommer nogen filtrering. Og uanset hvilken type mundbind du vælger at fremstille skal du sikre dig at mundbindet slutter tæt og komfortabelt til dit ansigt.

Du bør kun bære dit hjemmelavede mundbind i situationer hvor du har svært ved at holde tilstrækkelig afstand – for eksempel i bus, tog eller metro. Du skal omgående lægge dit mundbind til vask når du kommer hjem, og sørge for at ingen andre i husstanden kommer i berøring dermed. Det er således en fordel at være i besiddelse af ind til flere mundbind, så du har noget at skifte imellem. Sluttelig bør du bære mundbind i mindst en uge efter at dine symptomer er hørt inde.

Du kan læse mere om hvordan du selv kan fremstille mundbind på https://www.testsmart.dk/artikler/sundhed-og-sygdomme/personlige-vaernemidler/lav-dit-eget-mundbind/ 

More articles