Lær at passe på dit gulv

08 February 2022
Steffen Pedersen

editorial

Det er de færreste, som ikke går op i hvordan deres hjem ser ud, når de får besøg af venner, familie eller bekendte. Derfor kan det være nødvendigt, at man løbende passer på sine ting, heriblandt også gulvet i sit hjem. Men hvordan passer man bedst på sit gulv? Det kommer vi ind på i dette indlæg, hvor vi tager udgangspunkt i trægulve. Læs med herunder.

Brug lak

En af de nemmeste måder at lave et beskyttende lag på sit trægulv, det er ved at benytte en god klar lak. Med klar lak, så kan man lave et beskyttende lag, som gør det sværere at lave skader direkte i træet, samtidig med, at hvis man spilder, så er det nemmere at tørre af. Lak gør ikke, at man ikke kan få ridser, som ikke kan ses, det giver blot et beskyttende lag, som gør, at træet ikke bliver beskadiget.

Hvis man efter en periode synes gulvet ser slidt ud på trods af der er lak på, så kan man få et firma som gulvkanonen.dk til at lave en slibning af gulvet. Her fjerner de lakken, og påfører noget nyt, så gulvet ser ud som nyt.

gulvafslibning på Fyn

Vask det ofte

Der er mange der udskyder at vaske deres gulv, og hvis man gør det for meget, så kan pletter og andet skidt få lov til at arbejde uforstyrret. Derfor er det en god idé at vaske sit gulv ofte, så man sikrer sig, at der ikke er skidt eller andet, som får lov til at arbejde på gulvets overflade, og derved kan lave vedvarende pletter og skader på gulvet.

Hvis gulvet har fået en plet, og man ikke har haft lak, så kan det være nødvendigt at slibe det, så man fjerner det øverste lag træ. Dette fungerer dog kun, hvis pletten ikke har fået lov til at trænge dybt ned i træet.

More articles