Lær at brygge din egen øl

14 February 2020
Lotte Hindsberg

editorial

Er du vild med at de mange forskellige øl, der er dukket op de senere år på det danske markedet, kan det være at du ville elske at prøve at brygge dit eget og se om du kan gøre dem kunsten efter. Måske kan du endda opfinde en ny øl, som ikke er set før. Det er nemt at komme igang. Det er nemt at købe et startkit og komme igang. Det kan f.eks. gøres her https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/

 Samtidig er der en masse viden omkring ølbrygning, der gør det nemt at komme igang. Der findes masser af bøger, videoer og også kurser. 

Lær at lave øl på en dag

Hiv fat i et par gode venner og brug en lørdag eftermiddag og aften sammen med at lære, hvordan i brygger jeres egen øl. Det vil give jer den mest basale viden inden for ølbrygning samtidig med at i vil have en hyggelig dag med god mad. Som regel vil i også få en god portion øl med hjem. Samtidig vil det give jer en god anledning til at mødes fremover. Øl og god mad, er noget de fleste syntes er et rigtig godt udgangspunkt for en hyggelig dag. 

Hvad skal du bruge

Øl består som udgangspunkt af 4 ingredienser. Vand, humle, malt og gær. Derudover er det så muligt at tilsætte krydderier og andre ingredienser der vil give øllen en speciel karakteristika. Derudover skal du bruge et ølbrygningssæt. Det kan være et relativt enkelt sæt, som er et godt begynder udgangspunkt til et mere avanceret udstyr. 

Start med et enkelt sæt og hvis du finder ud af, at det er noget du syntes er sjovt og gerne vil forsætte med at lære mere om, samt også have mulighed for at lave mere kompliceret former for øl, er det nemt at købe mere avanceret udstyr. Men for at komme igang er det ikke nødvendigt.

 

More articles