Lad et misbrugscenter hjælpe dig ud af dit pillemisbrug

03 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du gået hen og blevet afhængig af den medicin som skulle dulme dine smerter eller din angst? Så er der hjælp at hente på et professionelt misbrugscenter. Her vil du nemlig kunne få den helt rigtige behandling for dit misbrug, og helt slippe af med afhængigheden.

Hvordan foregår afvænning og misbrugsbehandling?

Når du henvender dig på et misbrugscenter med henblik på en behandling af dit pillemisbrug vil du først og fremmest skulle gennemgå et afrusnings forløb. Dette betyder kort sagt at du skal af med pillerne – og at giftstofferne, som har hobet sig op i dit system, skal renses ud.

Dette er langt fra så let og behageligt som det måske kan lyde. Er du misbruger af eksempelvis opioider så som Tramadol, Oxycontin eller Fentanyl vil du risikere at skulle gennemleve abstinenser svarende til dem en heroin afhængig narkoman oplever når han eller hun tager en kold tyrker, det vil sige kvitter stoffet fra den ene dag til den anden.

Hos et misbrugscenter kan du gennemføre denne afgiftning under overvågede forhold og med mulighed for lindring af smerter og ubehag. Du kan for eksempel få tilbudt samtale terapi, varme bade, zoneterapi, urtete eller mild medicin som kan afhjælpe symptomerne. Og så har du trygheden ved at være under monitorering af dygtigt sundheds fagligt personale mens det står på.

Når selve afgiftningen er overstået vil du blive indlogeret på behandlingscenteret. Her vil du igennem et forløb af typisk fem ugers varighed gennemgå misbrugsbehandling i form af gruppe terapi og individuel behandling. Du har selvfølgelig ikke adgang til medicin eller andre afhængigheds skabende stoffer. Til gengæld vil du – dag og nat – altid kunne konsultere en af de dygtige misbrugskonsulenter, som selv er tidligere misbrugere og derfor kan relatere til din smerte.

Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til at komme sikkert ud af dit misbrug. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

More articles