Lad din lokale maler tage sig kærligt af dine vægge

03 October 2020
Astrid Pedersen

Væggene i en bolig vil uvægerligt falme med tiden. Uanset om du har malede vægge, hvide vægge, eller tapet på dine vægge vil tidens tand sætte sit umiskendelige præg på væggene. Fedt og partikler fra madlavning, tobaksrøg, støv og yderligere luft forurening vil sætte sig i malingen og gøre væggene nussede og snuskede at se på. Dette ses tydeligst ved overgangen mellem væggen og loftet.

Der ud over vil solens stråler gøre malingen misfarvet der hvor lys indfladet er allermest kraftigt. Dette bevirker at hvid maling vil blive gullig, og pigmenteret maling vil bleges i tonen. Almindelig slitage vil gøre overfladen uensartet at se på, og dine før så skinnende vægge vil blive matte i overfladen.

Måske lægger du ikke selv mærke til denne slitage, idet den sker gradvist hen over årenes løb. Men fjerner du eksempelvis billeder, plakater eller hylder, som har hængt på den samme plads i mange år, vil du kunne se en tydelig forskel. Der hvor væggen har været beskyttet mod luft forurening og solens skarpe uv stråler vil malingen stadig fremstå frisk og smuk – i grel kontrast til de omgivende arealer. Og så kan du nok godt se at det er på tide med indvendig maling af boligen.

Kan jeg selv male vægge og lofter?

Det kan til hver en tid anbefales at du benytter dig af professionelle håndværkere i forbindelse med arbejde på huset eller på din lejlighed. På den måde bliver resultatet smukkest og mest holdbart. Dette gælder også for maling af lofter, vægge og træværk i din bolig. Malerarbejde er faktisk mere omfattende og krævende end du måske tror. Og derfor er det en god idé at overlade det til en faglært maler.

Uanset hvor i landet du bor kan du altid finde en dygtig maler gennem det landsdækkende firma Malerkanonen – læs mere på https://malerkanonen.dk/ 

More articles