Lån rente- og gebyrfrit

20 oktober 2020
Lotte Hindsberg

I dag tilbyder de fleste supermarkeder, boligbutikker og elektronikcentre lån til deres kunder. Ofte er denne type lån rentefrie og nogle gange også gebyrfrie. Lånene er også lavet i samarbejde med en online bank. Det kunne f.eks. være Ikano Bank.

Fordelen ved denne type online låne er, at så længe du husker at betale til tiden er det et særdeles billigt lån. Butikken tjener på selve salget og online banken tjener på det gebyr det koster at låne pengene og de mange, som enten glemmer at betale til tiden eller ikke kan.

Der ligger en benhård kalkyle bag, at det godt kan betale sig at tilbyde et rentefrit lån, fordi der er nok mennesker der glemmer eller ikke kan betale til tiden. Det er vigtigt at huske at en bank er en forretning på lige fod med andre.

Det vigtige økonomiske overblik

Når du overvejer at tage et lån og det er underordnet om det er et lån i en traditionel bank, direkte i en online bank eller ude i en butik, er det vigtigt at du sikre dig at du har overskud i din økonomi til at kunne tilbagebetale det månedlige afdrag. Har du ikke det overskud bør du ikke låne. Det kan have store personlige og økonomiske konsekvenser, hvis du ikke kan betale tilbage. 

Du kan samtidig undersøge om det er muligt at få luft i økonomien ved at låne til at betale andre små lån ud. Det er som regel billigere at have et stort lån frem for mange små lån. Det kan give mulighed for at kunne låne til dit behov, samtidig med at du stadig kan låne til det umiddelbare behov.

Læg et godt og realistisk budget, hvor der også er plads til uforudsete udgifter og en tur i byen med vennerne en gang i mellem.

Flere Nyheder