Kræver glasset lige lidt rettelse?

09 February 2023
Anders Hansen

Har du bemærket, at dit glaselement, f.eks. et spejl eller en rude, ikke passer perfekt, eller at det flytter sig med tiden? Fortvivl ikke – med få enkle trin kan du justere glasset og få det til at holde sig på plads.

Først skal du identificere årsagen til problemet. Hvis mellemrummet mellem rammen og glasset er for stort, kan det være nyttigt at udfylde ujævne overflader med skiver. Sådan monterer du skiver:

1. Fjern alle gamle søm fra kanten af åbningen, indtil den er glat – du ønsker ikke, at noget andet skal forstyrre dit reparationsarbejde!

2. Mål ud, hvor mange underlagsplader du har brug for, afhængigt af hvor langt hver side er fra hinanden.

3. Placer skiverne i åbningen, og sørg for, at de er jævnt fordelt hele vejen rundt.

4. Fastgør med søm for at holde det hele på plads – brug en hammer for at sikre, at det sidder godt fast!

Er du usikker på den her fremgangsmetode, så kan http://bpglas.dk/ sikkert hjælpe dig.

Hvis problemet er relateret til en løs pasform, skal du justere rammen, så den sidder godt fast mod glasset. Sådan gør du det:

1. Sørg for, at alle skruer, der forbinder rammen, er strammet godt til.

2. Tilføj om nødvendigt yderligere skruer i eventuelle huller eller mellemrum, der kan være opstået med tiden, for at opnå ekstra sikkerhed og stabilitet i reparationsarbejdet.

3. Afprøv dine justeringer ved at banke let på hver side – hvis det stadig skifter, skal du muligvis tilføje flere skruer.

glarmester

Med blot en lille justering og de rigtige materialer kan du holde dine glaselementer sikkert på plads. Så bare rolig – med et par enkle trin får du dit spejl eller vindue til at se så godt som nyt ud!

Hvornår er det bedre at udskifte hele glaspartiet?

Hvis glasset har fået skader som f.eks. revner, splinter eller dybe ridser, er det bedst at udskifte det helt. Hvis du har spørgsmål om, hvordan du sikkert fjerner og genmonterer dit glaselement, skal du kontakte en professionel for at få råd og hjælp.

Det er en enkel proces at reparere et glaselement, som kan udføres med få værktøjer og materialer. Med disse tips i baghovedet vil du være i stand til at foretage alle de nødvendige justeringer for at holde dit spejl eller vindue flot!

More articles