Kom i afvænning for dit alkoholmisbrug på et behandlingscenter

07 April 2021
Astrid Pedersen

Er du kommet ud i et forbrug af alkohol som du ikke længere selv kan styre? Så bør du overveje at opsøge et professionelt misbrugscenter med henblik på en effektiv alkoholafvænning.

Hvordan foregår en alkoholafvænning?

En alkoholafvænning er en længere proces som tager udgangspunkt i fysisk afvænning, også kaldet afgiftning eller afrusning. Ved en afrusning skylles alle giftstofferne, som giver anledning til afhængigheden, ud af kroppen.

At lægge flasken på hylden fra den ene dag til den anden vil uvægerligt medføre slemme abstinenser, som kan have ganske alvorlige følgevirkninger. Alkohol abstinenser kan give meget voldsomme symptomer i form af kvalme og opkastninger, hvilket kan medføre farlig dehydrering, samt migrænelignende hovedpine, feber med svedeture og kramper, smerter i hele kroppen samt delirøse eller svært depressive tilstande, i nogle tilfælde med hallucinationer eller selvmordstanker.

Når du er i afvænning vil du under afrusning være overvåget af dygtige personaler som kan sørge for at du får tilstrækkeligt med væske og fast føde, og at de værste symptomer lindres på forsvarlig vis. Du vil have dit eget værelse under trygge forhold, og dette kan lette forløbet som kan tage alt fra et par dage til over en uge. Og når du først er ude over dine abstinenser vil du være klar til at modtage den terapeutiske del af din afvænning.

Hvor kan jeg gå i behandling med alkoholafvænning?

Hos Behandlingscenter Søby Park kan du få tilbudt alkoholafvænning efter den model som kaldes Minnesota kuren. Denne behandlings form tager udgangspunkt i det berømte 12 trins program som er udviklet af Alcoholics Anonymous, og som med stor succes anvendes i forbindelse med afvænning på behandlingscentre over hele verden. Behandlingscenter Søby Park har således en meget høj succes rate når det handler om alkoholafvænning. Du kan læse meget mere om Behandlingscenter Søby Park på misbrugscentrets hjemmeside behandlingscentersoebypark.dk

More articles