Hvorfor vælge en havetraktor?

27 December 2020
Maya Hindsberg

editorial

Har du en stor have eller et stort græsareal? Så kan det godt tænkes, at du skal overveje en havetraktor. For nogle græsarealer er nemlig bare for store til en normal plæneklipper. Ved at investere i en havetraktor, gør du det at slå græs både mere nemt og mere overskueligt. Det er især relevant, hvis din græsplæne er over 600 kvm., da du hurtigt ender med at bruge mere end 39 timer pr sæson, på at slå græsset så. Derudover vil en havetraktor også være god, hvis du begynder at være gangbesværet. Derudover får du en pæn, jævn og vedligeholdt græsplæne, som er nemmere at holde bagefter.

Nemt, bekvemt og hurtigt havearbejde

Når du har en havetraktor, bliver det at slå græs både nemmere og hurtigere. Du sparer nemlig både tid og kræfter, og kan derefter bruge mere tid på andre haveprojekter. Det kunne tænkes, at du gerne vil indrette have eller plante blomsterbede.

Derudover er måden plænen bliver klippet også vigtigt. Med en havetraktor får du en bredere klippebrede end på en normal græsslåmaskine, og dermed sparer du en god del tid, som så i stedet for, kan blive brugt på andre ting i haven. Ydermere, så vil du nemt og hurtigt kunne manøvrere rundt omkring blomsterbede og buske, som du har plantet, hvilket tit er svære med en normal plæneklipper.

Multifunktionel

Med en havetraktor, får du meget mere end bare en stor græsslåmaskine. Har du en god havetraktor, kan du nemlig bruge et utal af forskellige formål og opgaver, som ikke kun er græsslåning. Hvis du køber det rette tilbehør, kan du dog få en multifunktionel havemaskine. Det kunne f.eks. være at sprede salt om vinteren og gødning om foråret. Du kan også bruge den til at køre rundt med brænde, haveaffald mm. De fleste, der sælger havetraktorer, sælger også forskellige tilbehør til havetraktoren.

More articles