Hvorfor skal jeg skifte mit fyr ud med en varmepumpe?

13 June 2022
Astrid Pedersen

editorial

Der er faktisk mange fordele forbundet ved at skifte til en varmepumpe og skrotte det gamle, udtjente fyr. Måske tænker du at det er billigere at beholde fyret i stedet for at skulle bruge mange penge på indkøb og montering af en luft til vand varmepumpe.

Men her skal du huske på at denne udgift, selv om den kan virke voldsom, faktisk er at betragte som en virkelig god investering i din bolig. Denne bliver nemlig mere værd hvis den er forsynet med en moderne energi effektiv varmepumpe, og ikke et slidt pengeslugende – og i øvrigt så langt fra klima venligt – olie, gas eller pille fyr.

Der ud over vil du allerede inden for det første år med din nye luft til vand varmepumpe kunne mærke en betydelig nedgang i dine udgifter til opvarmning af familiens hus. Din varmeregning bliver ganske enkelt meget mindre når du skifter til en varmepumpe. Faktisk kan du roligt regne med at skære mindst halvdelen af dine årlige omkostninger forbundet med opvarmning af stuer og værelser.

Varmepumpe

Vælg en varmepumpe – for klimaets skyld

Endelig vil du og din familie reducere jeres samlede CO2 aftryk temmelig drastisk når fyret skrottes til ære for en luft/vand varmepumpe. I kraft af sin gode udnyttelse af den tilførte energi vil varmepumpen nemlig vise sig at være det mest miljø og klima venlige alternativ til fyr og fjernvarme.

Det betyder at I sagtens kan tage lange varme bade, samtidig med at I fyrer op i husets radiatorer hele vinteren igennem, uden at få sort samvittighed over for hverken klima eller husholdnings budget.

Lad Amalo hjælpe dig med at vælge varmepumpe

I forbindelse med valg af varmepumpe er det vigtigt at du gør din research grundigt. Du kan med stor fordel lade Amalo hjælpe dig med at finde en varmepumpe som i kapacitet og ydeevne matcher din husstands behov. Læs mere på Amalo.dk

More articles