Hvorfor er spartling af vægge vigtig i forbindelse med malerarbejde?

23 februar 2020
Astrid Pedersen
Hvorfor er spartling af vægge vigtig i forbindelse med malerarbejde?

Malerarbejde er meget andet og mere end blot påføring af maling. Inden du hovedløst kaster dig ud i maling af vægge og lofter, bør du tjekke især dine vægges tilstand og beskaffenhed. I mange tilfælde er pudset på eksempelvis murstens vægge ikke i en forfatning, som tillader maling direkte derpå – i hvert fald ikke hvis du ønsker et smukt, ensartet og langtids holdbart resultat.

Selv hvis du benytter dig af opsætning af filt, er det en rigtig god idé at sørge for, at væggens overflade er så jævn som overhovedet muligt. Og dette sikrer du bedst ved hjælp af spartling.

Hvordan foregår spartling af vægge?

Når dine vægge skal spartles, skal du først og fremmest bruge spartel masse. Du skal blande pulveret til spartel masse med vand i det helt rette forhold, så massen er til at arbejde med – ikke for tyk, og ikke for tynd. Ved hjælp af en spartel udfylder du så diverse ujævnheder. Det kan være steder, hvor pudset er smuldret, eller bore huller efter ophængte hylder, billeder, lamper med videre.

Du skal sørge for, at din udspartling er i plan med væggens overflade – der må ikke være buler. Når spartel massen er tørret, skal hele væggen slibes, så du er 100% sikker på at overfladen er jævn og pæn, før du giver dig i kast med maling eller opsætning af filt.

Få professionel hjælp til spartling af vægge, og få det flotteste resultat

Hvis du vil være helt sikker på at dine vægge bliver så ensartede som overhovedet muligt – og at slut resultatet bliver så smukt og langtidsholdbart som det kan lade sig gøre – bør du overlade opgaverne med spartling af vægge, opsætning af filt og andet malerarbejde til en professionel maler.

Du kan finde ham eller hende, og få et godt tilbud,  på Malerkanonen.dk

Flere Nyheder

04. april 2022

Oplev Midtjylland