Hvordan kan du vælge et behandlingscenter?

08 October 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du er på jagt efter et behandlingscenter, så er spørgsmålet sikkert, hvilket du skal vælge. Det kan nemlig være svært at vurdere, når man søger rundt blandt de forskellige steder, der findes. Du kan heldigvis blive hjulpet på vej her, så det ikke behøver at være en særlig uoverskuelig proces. 

Kig efter behandlingscenterets forløb

Det er altid en god idé at kigge efter, hvordan behandlingsforløbene er strikket sammen. For at være mere konkret kan du kigge efter, om der skræddersyes individuelle forløb. Fordelen ved skræddersyede og individuelle forløb er, at de tilpasses til de behov, du måtte have. Alle mennesker er nemlig forskellige, og derfor skal der ofte også sættes forskelligt ind, hvis behandlingen skal blive så effektiv som muligt. 

En anden ting du kan kigge efter er, hvilket personale der er tilknyttet. Er der tilknyttet professionelt sundhedspersonale, som kan være med undervejs? Det har nemlig rigtig meget at sige, da det også er hårdt for kroppen, når den skal vænne sig af med at indtage det, man er vant til. Et plus er derfor også, hvis der er tilknytte sygeplejersker, læger, psykiatere m.m.

En tredje ting man også kan tænke over er, om der tilbydes forløb til ens familie. De kan nemlig mindst lige så meget have brug for hjælp. En afhængighed eller misbrug påvirker også de relationer, man har. Derfor er det ofte guld værd, hvis der er plads til familieforløb, hvor familien også kan få hjælp og redskaber. 

Tag kontakt til et behandlingscenter

Der er alle gode grunde til, at du tager kontakt til et behandlingscenter. Før du starter i behandling, kan du ofte få gratis rådgivning over telefonen. Det kan også være rart, da det kan svare på forskellige spørgsmål, du måtte have til, hvordan din behandling kommer til at blive. Det kan også give mere ro på, før man sætter sine fødder i centeret. 

More articles