Hvilken træsort skal ens træterrasse være af?

03 November 2022
Anders Hansen
image

editorial

Man skal jo vælge en træsort til ens terrasse, når man har valgt, at den skal være lavet af træ. Men hvordan vælger man lige det bedste træ til sådan en slags terrasse? Det ser vi nærmere på her.

Der er flere grunde til, at træ er et godt valg til en terrasse. Træ er et naturprodukt og er derfor miljøvenligt. Desuden er træ relativt let at bearbejde, så terrassen kan designes efter dine egne ideer. En stor fordel ved træ i forhold til andre byggematerialer er, at det er meget holdbart. Hvis du passer godt på din træterrasse, kan den holde i årtier.

Men hvilken type træ skal du bruge til en sådan terrasse? I princippet kan alle træsorter bruges, men nogle er mere velegnede end andre. Hårde træsorter som eg og teak er meget populære, fordi de er meget holdbare. Men disse træsorter er også ret dyre. Hvis du ønsker at bruge en billigere træsort, kan du vælge fyrretræ eller douglasgran. Disse træsorter er ikke lige så hårde som eg og teak, men de er stadig ret stærke.

Træterrasser

Klimaet og din træterrasse

Når du skal vælge den rigtige træsort til din træ terrasse, er det vigtigt at tage hensyn til klimaet i dit område. Hvis det f.eks. regner meget, hvor du bor, skal du vælge et træ, der er modstandsdygtigt over for råd. Derfor anvendes tropiske træsorter som teak ofte i våde områder.

Du skal også tænke over, hvor meget vedligeholdelse du er villig til at foretage på din terrasse. Hvis du vil have en terrasse, der kræver vedligeholdelse, skal du vælge et træ, der ikke skal behandles ofte. træer som teak og eg er meget vedligeholdelsesvenlige. Men hvis du vil have en terrasse, som du kan nyde i mange år uden at skulle gøre meget ved den, bør du vælge et hårdere træ som douglasgran.

More articles