Hvad koster en gulvafslibning?

04 June 2020
Anne-Mette Hansen
image

editorial

Trænger dine gulve til en kærlig hånd? Har de overfladiske ridser? Genstridige pletter? Så kan en gulvafslibning meget vel være det rette valg. Men hvad koster det at få slebet gulve? Hvor lang tid tager det? Og kan du selv gøre det? Læs med i artiklen her, og få svar på dine spørgsmål.

Hvad koster gulvafslibning?

Det er det typiske spørgsmål, når man skal have udført håndværkeropgaver i boligen. Hvad koster det? Det er for de fleste håndværkere ikke nemt at give et tilbud ud af den blå luft. De skal ofte have nogle informationer. Så inden du kontakter håndværkeren, kan det være en god idé at undersøge:

– Hvor mange kvadratmeter gulv du har.

– Hvilken type gulv du har – nogle træsorter kræver speciel behandling.

– Hvilken tilstand dit gulv har – er der f.eks. mange ridser og pletter?

Du bør også overveje, hvordan du vil have gulvet behandlet efter slibningen. Da dette kan have indflydelse på prisen. 

Typisk vil priserne i gennemsnit være omkring 100 kr. inkl. moms pr. kvadratmeter. 

Hvor lang tid tager det at slibe gulve?

Ligesom prisen så varierer tidsforbruget naturligvis altid. Det kommer an på, om du har en lille lejlighed eller en kæmpe villa. Men de fleste gulvafslibninger kan foretages i løbet af en dag. 

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

Du kan sagtens selv slibe dine gulve. Spørgsmålet er blot, om det sparer dig for tid og penge i sidste ende. Det gør det sikkert, hvis du har en håndværker gemt i maven. Og hvis du har det rette udstyr.

Dog kan det i de fleste tilfælde ikke betale sig at skulle investere i udstyr og materialer selv. Oveni kommer så dit tidsforbrug, som du kunne have brugt på at holde ferie eller være på arbejde. Og hvorfor ikke læne sig tilbage og lade de professionelle folk udføre arbejdet? 

Læs meget mere om gulvafslibning her.

 

More articles