Hvad kendetegner en glarmesters håndværk?

03 November 2022
Anders Hansen

editorial

Man kan få mere brug for en glarmester, end hvad man måske lige går og tror. Men det kræver så også, at man er klar over, hvad en glarmester laver, og hvad han arbejder med. Det kan du finde ud af i denne artikel.

En glasmager, som man også kalder en glarmester, er først og fremmest en ekspert i glas. Det betyder, at glasmanden ved alt om glassets egenskaber, hvordan man arbejder med det, og hvilke muligheder der er for forarbejdning. En glasmager bliver derfor også ofte bedt om at rådgive om brugen af glas.

Fra at kunne tilbyde sine kunder perfekte resultater anvender glasmanden forskellige værktøjer. På den på den ene side har han naturligvis de klassiske værktøjer til rådighed, såsom glasskærer, tang eller hammer. På den anden side anvendes der imidlertid stadig mere og mere komplekse maskiner inden for glasmagerfaget, som ofte skal betjenes med stor omhu og dygtighed.

Sammenfattende kan man sige, at glasmanden er en rigtig all-rounder, når det drejer sig om glas. Han kender materialet ud og ind og er i stand til at arbejde dygtigt med de mest forskellige værktøjer. Hvis du skal have bearbejdet glas, kan du derfor være sikker på, at du er i gode hænder hos en god glasmager.

Skal du have et konkret eksempel på sådan en profession, så kan du besøge en glarmester i Herlev.

glarmester i bagsværd og herlev

Hvem benytter sig af en glarmester?

En glasmager bliver hyret af alle slags mennesker. For eksempel kontakter butiksejere, der har brug for at få lavet eller installeret nye udstillingsvinduer, ofte en glasmager. Men også i private husholdninger er der ofte lejligheder, hvor der er brug for hjælp fra en professionel glasmager. Et typisk eksempel er renovering af et gammelt vindue.

Desuden bliver glasmagere i stigende grad hyret til at skabe usædvanlige glaskreationer. Det kan f.eks. være et særligt glasmosaikvindue eller et innovativt design af en butiksfacade. Mulighederne er uendelige, og glasmagerens kreativitet kender næsten ingen grænser.

More articles