Hvad er vægtafgift?

07 October 2021
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du skal til at købe bil for første gang, er du sikkert støt på en masse udtryk, som du ikke forstår. For der er en række afgifter, du skal betale, i forbindelse med det at have en bil. Derfor er det vigtigt, at du sætter dig ind i, om du skal betale dem. Det kan nemlig påvirke, hvor meget det kommer til at koste dig at have en bil. Prisen på en bil er jo slet ikke bare anskaffelsesprisen og prisen på benzin eller diesel. 

En af de afgifter, du skal være opmærksom på, er vægtafgift. Det er en afgift på biler, der er indregistreret før 1. juli 1997. Hvis du køber en ældre bil, er det altså en afgift, som du skal forholde dig til. Afgiften bliver, som navnet antyder, beregnet ud fra, hvor meget din bil vejer. Det er altså bilens alder og vægt, der er afgørende for, hvor meget du betaler. Godt, det ikke gælder for mennesker, tænker du måske nu! 

Bliv meget klogere på privatøkonomi på stor blog

Hvis du vil vide mere om vægtafgifter, og hvad det generelt koster at have en bil, kan du gå ind på Banklys blog. Det er en stor blog, der handler om privatøkonomi. Der kommer de ind på alle emner i forbindelse med økonomi. Det er for eksempel bil, bolig, budget, skat og negative renter. Hvis der er et emne, som du gerne vil have styr på, kan du altså nemt blive klogere på det der. 

Hvis du ikke ved så meget om økonomi nu, kan det godt være, at du føler dig lidt famlende i forhold til det. Hvordan skal du lige komme i gang med emnet? Der kan det netop være rart for dig, at du deler det op i bidder, så du ser på et mindre emne som for eksempel biler først. 

More articles