Har du styr på dit malerarbejde?

16 February 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Et godt udtryk lyder, at en plan er et godt udgangspunkt at afvige fra, og selvom man meget bruger talen i sammenhænge med, at man skal lave noget arbejde, hvor det er mere reglen end undtagelsen, at man må sadle om undervejs, så kan man også bruge det på andre områder.

For eksempel med malerarbejde.

Det kan umiddelbart lyde lidt underligt, for der er skrevet en masse om, at man skal forberede sig godt nok, have rigeligt med materialer, helst gerne ekstra-materialer, afsætte tiden til det, have hjælp udefra med videre, og burde der ikke være så meget, der kan gå galt.

Men “burde” er netop kodeordet her, for selvom man mener, at man har godt styr på, hvad der skal ske med det her malerarbejde, og man er kommet godt fra start i sådan en grad, at man måske er lidt foran tidsplane, så skal man stadig være klar på, at der kan ske uforuste ting undervejs.

Her mener vi selvfølgelig ikke, at man ombestemmer valget af farven undervejs i projektet, men at der kan ske ting og sager, som gør, at man må omlægge strategien for det her malerarbejde.

Måske bliver man syg undervejs, så man ikke selv kan være med til arbejdet, eller nogle andre hjælpende hænder selv må melde fra grundet sygdomme eller glemte aftaler.

Andre ting kan være, at selvom man har skaffet rigeligt med udstyr, så kan det stadig gå i stykker undervejs eller slippe op, så man er nødt til at anskaffe sig nyt med det samme.

Alle de her ting lyder måske ikke som de største problemer, men når man som bekendt husker på, at mange bække små kan gøre en stor å, så er man nødt til hele tiden undervejs at have overblikket med, hvor man er kommet til, at alle er med, og hvad næste fase bringer – før den overrumpler en.

More articles