Gulvafslibning var der stort behov for i gamle dage

24 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Men bare fordi, der var stort behov for det, så var det ingenlunde ensbetydende med, at det blev udført; men det drejer sig også om, hvor mange år vi vælger at skue retur, og hvilket segment at mennesker vi er interesserede i at se på.

For der bliver skam udført megen slags gulvafslibning nu om dage, og man har forbedret værktøj til det, og man har organiseret det på højere plan, end hvordan det så ud, da man begyndte på den slags professionelt.

Blandt andet kan du høre disse her: https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-viborg/ 

Nu om dage har man jo mange andre typer af gulve at gøre godt med fra beton til støbte gulve af andre materialer, hvorfor det ikke er træ, der er det dominerende materiale, som det var før i tiden.

Man havde jo ikke opfundet eller opdaget de andre materialer, og man havde slet ikke virksomhed eller forstand på at udnytte det til at lave gulve af – og da slet ikke som almindelige mennesker havde råd til.

I rigtig gamle dage brugte man stort set kun træ, for det materiale voksede jo – sjovt nok – ude i skovene, men man brugte det mest af praktiske årsager, så sådan noget som æstetik havde man hverken tid eller råd til hos de fleste.

Så selvom behovet måske var stort, så var det de færreste, der benyttede sig af det.

Dog kunne det bedre borgerskab godt have råd og brug for en gulvafslibning, for her skulle gulvene se flotte ud – specielt hos de kongelige.

Senere fik alle råd til en god omgang gulvafslibning, men så havde mange også valgt en anden type af gulv, fordi det netop kræver en del at holde sådan en trægulv ved lige.

Hvis det virkelig skal tage sig flot ud længe, så er der en del vedligeholdelse derved, men hvis man har forstand på det og råd til det, så er det det hele værd.

More articles