Gulvafslibning i Valby? Få hjælp fra lokalt gulvfirma

29 June 2020
Astrid Pedersen

editorial

Skal boligen i Valby renoveres, har du sikkert allerede valgt farver til væggene og lavet en liste over diverse reparationer og forbedringer som skal udføres. Det er oplagt at male lofter, vægge og indvendigt træværk i forbindelse med en istandsættelse af huset eller af lejligheden.

Mange bolig ejere vælger også at få udskiftet køkkenelementer eller få sat badeværelset flot i stand ved samme anledning. Men du skal altid huske at indregne eventuelle trægulve i dine renoverings planer. Skal der males indvendig i huset er det nemlig vigtigt at trægulvene slibes førend dette arbejde påbegyndes. Ellers risikerer du at slibestøv indlejrer sig i den friske maling. Og så er hele arbejdet spildt.

Hvordan ved jeg om mine trægulve trænger til en slibning?

Er et trægulv ubehandlet, eller er det behandlet med de såkaldt ikke forseglende materialer lud, olie eller sæbe, vil gulvet med stor sandsynlighed trænge til en ny gulvafslibning med tilhørende efterbehandling. Disse former for gulv behandling udmærker sig nemlig derved at de ikke kapsler gulvet inde under et lag maling, fernis eller lak.

Derfor nyder et olie, sæbe eller lud behandlet trægulv ikke den samme beskyttelse som et lakeret eller malet et af slagsen. Og selv om du måske ikke har lagt mærke til den gradvist opståede slitage er det næsten sikkert at du vil kunne se den når du flytter sofaen eller ruller tæppet sammen. Inden under disse møbler har træværket nemlig været beskyttet mod omgivelsernes påvirkninger og vil derfor fremstå kønne og ensartede – i grel kontrast til de områder hvor gulvet er blevet slidt.

Derfor er det en god idé at kontakte et gulvfirma som kan hjælpe med en grundig gulvafslibning med en dertil hørende efterbehandling, så dine gulve kan komme til at stråle om kap med de nymalede vægge. Læs meget mere på gulvafslibning-priser.dk

More articles