Gulvafslibning – hvorfor er det nødvendigt?

08 June 2020
Cecilie Mortensen

editorial

Hvis du har et trægulv derhjemme, så kan der være flere gode grunde til, at du skal overveje en gulvafslibning. Det kan nemlig være et vidunder for gulvet og dets udseende. Hvis du ikke har prøvet det før, så kan du blive en smule klogere her på, hvorfor en gulvafslibning kan være et must. 

Hvorfor få lavet en gulvafslibning? 

Først og fremmest så er en gulvafslibning en procedure, hvor der slibes omkring 1 millimeter af gulvets overflade. Da man får slebet det øverste lag af, kan man også fjerne ridser og små hakker, som måtte være i gulvet. Samtidig er man også inde fjerne den efterbehandling, som har været på gulvet, så der er plads til at gulvet efterfølgende kan få en ny behandling. 

Når der laves en gulvafslibning, vil du opleve, hvordan gulvet nærmest kan få en ny overflade. Det kan være med til at lysne overfladen og nærmest give rummet et helt nyt udtryk, da gulvene fornyes. 

En gulvafslibning er et rigtig godt alternativ til en gulvafhøvling, som er en behandling, der er væsentligt hårdere for gulvet. Her høvles omkring 2-4 millimeter af gulvet. Gulvet kan naturligvis ikke slibes eller høvles alle de gange man vil, da gulvet også skal have en bestemt tykkelse. Derfor er det også et godt valg, når der vælges en gulvafslibning. 

Hvis man overvejer, om gulvet skal udskiftes, så kan et billigere alternativ også være en gulvafslibning. For i kombination med den rette efterbehandling, kan man også ændre meget på udseendet, og det kan eksempelvis gøre en del lysere. Lyse gulve er nemlig et valg, som er blevet meget populært i de danske hjem. 

Hvis du derfor overvejer at gøre noget ved dine gulve, så kan det være en god idé at overveje en gulvafslibning en ekstra gang. Du kan også blive klogere på, hvad det kan gøre for dit gulv her.

More articles