Gør brug af professionelle til at installering af din nye robotplæneklipper

08 March 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du besluttet dig for at købe en robotplæneklipper, skal du være opmærksom på, at den – modsat de traditionelle plæneklippere – skal have kanter installeret, før den virker. Når den til gengæld er installeret behøver du ikke længere bekymre dig om langt græs og om at skulle ud og slå det. 

Installation af robotplæneklipper er noget du selv kan gøre eller også kan du få et professionelt firma til at installere de vigtige kanter, der fortæller robotplæneklipperen, hvilke områder der skal klippes og mindst lige så vigtigt, hvilke den skal holde sig fra.

Ved siden af kanterne skal der installeres en oplader, hvor robotplæneklipperen bliver opladet og iøvrigt søger hen til, hvis det regner for voldsomt til at den vurdere at der skal slås græs.

Der er ingen grund til at være bekymret over at robotplæneklipperen står ude hele tiden. Den er værdiløs for en tyv, da der skal bruges en kode. Du er den eneste der kender den kode.

Græsset vil stortrives

Ved siden af at du ikke længere selv skal bruge timer på at slå græsset, vil du også få en langt flottere græsplæne. Din græsplæne vil nemlig elske at blive slået dagligt og de små stykker græs der bliver klippet af fungere på samme måde som gødning. 

Ofte deler græsset også græsplænen med mos og kløver, men de er modsat græsset ikke begejstret for den hyppige slåning, så de vil dø og forsvinde fra græsplænen. 

Hvilke maskine du skal vælge vil typisk afhænge af hvor stor din græsplæne er og hvor kuperet den er. De fleste maskiner kan nemt klare en helt almindelig græsplæne, men er det en større have eller er der mange bakker og bump, kan det være nødvendigt at investere i en kraftigere maskine, så den ikke skal oplades før den kan slå græsset færdigt.

More articles