Gå trygt på jagt med det rette jagtudstyr

28 January 2022
Astrid Pedersen

editorial

Har du netop erhvervet dig et jagttegn, og ser du frem til din første jagt med glæde og forventning? Så bør du sørge for at skaffe det rette udstyr inden det går løs.

Hvad skal jeg bruge når jeg skal på jagt?

Som jæger har du brug for en helt del gear – faktisk mere end du måske lige går rundt og tror. Du kan ikke nøjes med at anskaffe en riffel og en jagtkniv. Der skal meget mere til.

Der findes ikke dårligt vejr, der findes kun forkerte klæ’r

Først og fremmest må du aldrig undervurdere de danske vejrlig – især ikke i jagt sæsonerne. Disse er som oftest placeret på de tidspunkter hvor vejret viser sig fra sin absolut værste side her i Danmark.

Hvis du ønsker at holde dig varm i alle de timer en god jagt varer skal dit tøj og dine sko kunne modstå regn, kulde og blæst. Du skal være klædt fornuftigt på fra yderst til inderst.

image

Det betyder at du skal vælge såvel undertøj som sweaters, bukser, sokker, windbreakers og andet overtøj i en kvalitet som kan holde til lidt af hvert. Og det samme gælder selvfølgelig for sko og støvler samt huer, vanter og halstørklæder som kan vise sig nødvendige på de kolde og klamme dage.

Udstyr som gør din jagt til en succes

Der ud over er det vigtigt at du, foruden din riffel, har det rette jagtudstyr. Dette tæller blandt andet knive, kikkerter, lommelygter, feltkøkkener og lignende isenkram.

Har du hund er det smart at lade den iføre en vest så den også kan holde varmen. Og du vil med sikkerhed få brug for både et riffel stativ og en jagtstol hvis du skal kunne holde hele dagen fra morgen til aften.

Du kan finde det bedste jagtudstyr til lave priser på jagtogvildt.dk

More articles