Fordelene ved en havetraktor versus græsslåmaskine

26 January 2021
Cecilie Mortensen
image

editorial

Hvis du er haveejer, så er der sikkert stor sandsynlighed for, at du også har en græsslåmaskine. Det er nemlig et rigtig godt hjælpemiddel at have ved hånden, når græsset skal slås, så det kan stå pænt. Når det er sagt, så kan det tage ekstra tid at klare græsset – især hvis du har en større grund. Derfor kan du med fordel også overveje en havetraktor. 

Herunder prøver vi at dykke ned i de fordele der kan være, når du vælger en havetraktor kontra den traditionelle græsslåmaskine med motor.

Hvad taler for en havetraktor versus græsslåmaskine? 

Det smarte ved en havetraktor er, at den kan være hurtigere om at komme gennem en græsplæne. Den har nemlig oftest en større klinge til at kunne klippe græsset med. Derfor har du sikkert også spottet forskellige havetraktorer, når professionelle skal slå græs, eller måske kender du selv en med en stor plæne, som har anskaffet sig en. Den er nemlig smart at flere grunde.

Jo større en græsplæne er, desto længere tid vil du også skulle stå op, mens du klarer arbejder. Det er naturligvis altid godt med lidt motion, men hvis det tager en del tid, så kan det være rart med en havetraktor, hvor komforten er en helt anden. Det gode ved en havetraktor er, at du kan sidde ned, mens den klarer alt det hårde arbejde for dig. Langt de fleste modeller er med pedaler, så du nemt kan styre, hvad tempoet skal være. 

Generelt er der tænkt meget over komforten på havetraktorer, og du finder endda modeller, som har en kopholder. Nyd derfor en kop kaffe, the eller varm kakao, mens du kører rundt. 

Med en havetraktor har du stadig god mulighed for at indstille klippehøjden, så græsset får lige den højde, du måtte foretrækker. Derudover findes der forskellige funktioner, som bagudkast, havetraktorer med opsamler og meget mere: https://husblog.dk/top-5-populaere-havetraktorer/.

More articles