Flotte og lækre trægulve med en professionel gulvafslibning

17 May 2020
Astrid Pedersen

editorial

Er du i besiddelse af en bolig med originale massive trægulve, bør du gøre alt hvad du kan for at bevare disse. Selv om det er sin sag at vedligeholde trægulve således at de altid fremstår pæne og jævne i overfladen, er det en rigtig god investering for dig. Ellers bliver trægulvet hurtigt slidt – med alt hvad der følger med af ridser, splinter, misfarvninger og lignende. Og så vil dit trægulv pludselig være knap så indbydende.

Bør jeg skifte mit trægulv ud?

Du skal dog ikke per automatik rykke gulvet op eller dække det med en ny gulvbelægning blot fordi de fremstår slidt og nusset i overfladen. De skader som du kan se er nemlig for langt de flestes vedkommende blot overfladiske. Dette betyder, at de kan fjernes ved en gulvafslibning, som er en ganske skånsom procedure. Med en gulvafslibning kan du få dit gulv til at stå som nyt igen – og så koster den en brøkdel af et helt nyt trægulv i tilsvarende kvalitet.

Hvad kan jeg opnå med en gulvafslibning?

Når du vælger at lade dit gulv afslibe af en professionel gulvmand, vil dette foregå ved hjælp af en der til indrettet gulvslibe maskine. Denne maskine anvender sandpapir og fjerner allerhøjst 2 millimeter af træværkets overflade. Dette er fuldt tilstrækkeligt til at komme diverse pletter, skjolder og misfarvede plamager fra solfalming til livs.

En gulvafslibning tager også de grimme slidspor fra nedtrådt støv samt de irriterende splinter, som danner sig i den tørre, slidte overflade. Og endelig kan du med en gulvafslibning udligne småskrammer og ridser, som måtte være opstået hen ad vejen.

Få professionel hjælp til din gulvafslibning

Skal gulvet have den helt store tur med gulvafslibning og efterbehandling, kan du trygt kontakte din lokale gulvmand for et godt tilbud via Gulvkanonen – læs mere på Gulvkanonen.dk

More articles