Find den rette altandør til din altan

29 April 2022
Astrid Pedersen

Hvis sommeren skal nydes fra en ny – eller måske nyligt renoveret – altan, er det nu du skal i gang. Det tager tid at sætte en altan flot i stand – og endnu længere tid at etablere en helt nye en af slagsen. Derfor er det en god idé at gå i gang i god tid, og have planlægningen på plads.

Der er mange forhold som skal tages i betragtning i forbindelse med renovering eller opførelse af en altan. En af dem er den dør som skal forbinde altanen med soveværelset, køkkenet eller stuen.

Når du skal vælge altandør kan det ikke betale sig for dig at gå på kompromis med de høje standarder når det gælder kvalitet, hverken når det kommer til design eller materialer. En altandør er en yderdør, hvilket betyder at den skal kunne tåle de danske vejrlig hele året rundt.

image

Selv om klimaet på vore breddegrader er forholdsvis mildt, og dermed ikke byder på de helt store udsving, kan der stadig forekommet betydelige variationer i såvel luftens fugtighed som temperatur samt alskens nedbør – især i det kolde vinter halvår.

Dette skal din altandør i lighed med din hoveddør og din køkkendør kunne holde til. Derfor handler det om at vælge en altandør i top kvalitet, som er bygget til at kunne holde og fremstillet af de bedste materialer.

Er der ruder i din nye altandør skal disse bestå af isolerede glas, og indfatningerne være 100% tætte. Ellers risikerer du at det går ud over din varmeregning, og måske endda dit helbred.

Skal jeg vælge en dobbelt eller en enkeltfaget altandør?

Når det kommer til design af din altandør kan du enten vælge en dobbelt altandør eller en enkeltfaget model. Først nævnte kan klart anbefales hvis du kan afse vægpladsen og din altan er bred nok. Du kan se det store udvalg af enkeltfagede og dobbelte døre til altan på https://klarfonster.se/dorrar/altandorr.

More articles