Find den bedste robotplæneklipper der passer til dit forbrug

24 February 2021
Lotte Hindsberg

editorial

Har du besluttet dig for at investere i en robotplæneklipper og slippe for at skulle slå græs igen, er næste naturlige skridt at undersøge markedet og finde den bedste robotplæneklipper, som passer til dig og din græsplænes behov. Som udgangspunkt vil de fleste robotplæneklipper passe, hvis du har en have af almindelig størrelse og uden de store bakker.

Har du derimod en større have eller er den kuperet, kan det være nødvendigt at købe en maskine med lidt flere hestekræfter. Det er muligt at få råd og vejledning hos de forskellige udbydere af robotplæneklippere og af den vej finde den der passer til din have. Det er også muligt at få hjælp til installering af plæneklipperen og til kantsætningen.

Inden man kan tage robotplæneklipperen i brug er det nødvendigt at installere den og kanterne. Der skal installeres kanter der fortæller hvor maskinen skal slå og en oplader som drives på solceller. Det betyder også at du som en ekstra bonus for en miljøvenlig løsning frem for de traditionelle plæneklippere der kører på el eller benzin.

Den flotteste græsplæne

Når først robotplæneklipperen er installeres kan du i princippet sætte dig tilbage og nyde at du har den flotteste græsplæne der stortrives. Det kan være nødvendigt at du en gang i mellem går kanterne igennem med en kantklipper selvom maskinen er designet til at klippe kanterne også.

Det er der så genialt ved en robotplæneklipper, udover at du ikke selv skal slå plænen er at græsplænen vil stortrives ved at der køre en plæneklipper rundt dagligt og slår den. De små stykker græs som vi ellers har revet sammen og smidt ud fungere som gødning.

Normalt er der også hård konkurrence imellem græs, kløver og mos om pladsen, men modsat græs trives mos og kløver ikke ved den ekstra opmærksomhed og de vil uddø og overlader græsplænen til græsset.

More articles