Få smukke og skinnende gulve igen med en professionel gulvafslibning

21 May 2020
Astrid Pedersen
image

editorial

Er dit trægulv trist og træt i overfladen – og er du mindst lige så trist og træt fordi du hver dag skal se og gå på det? Så burde du overveje at lade gulvet afslibe. En grundig gulvafslibning kan gøre en kæmpe forskel for dit gamle trægulv, hvis det med tiden har fået lidt for meget patina. De skader, du ser i træværkets overflade, stikker nemlig sjældent dybere end 1 – 2 millimeter. Og da det netop er denne mængde som fjernes ved en gulvafslibning skal der faktisk sjældent mere til.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er en procedure ved hvilken det øverste lag af gulvets overflade – og hermed alle de grimme ridser og misfarvninger – slibes bort. Selv om en gulvafslibning i forhold til en gulvafhøvling er temmelig skånsom af natur, er den alligevel effektiv når det handler om at genskabe den smukke og ensartede overflade i træværket.

Når du lader dine gulve afslibe forbereder du dem samtidig til en ny efterbehandling. Det kan for eksempel være en behandling med olie eller sæbe, eller måske med hård lak eller maling, hvis du ønsker et rengøringsvenligt og slidstærkt trægulv.

Hvem kan foretage en gulvafslibning?

I princippet kan du selv varetage opgaven med afslibning af gulve – men det anbefales at du allierer dig med en professionel gulvmand til dette formål. En dygtig gulvsliber vil med langt større sandsynlighed kunne opnå et flot resultat. Samtidig vil en faglært gulvsliber have den rette erfaring til at kunne yde kompetent og kvalificeret rådgivning angående efterbehandling og vedligeholdelse af dit nyslebne gulv.

Det kan, med andre ord, langt bedre betale sig at få en fagmand på opgaven frem for selv at løse den. Og så slipper du selv for besværet med at skulle ud og leje maskine til afslibning af gulve. Du kan altid få et tilbud på gulvafslibning på https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-thisted/ 

More articles