Få hurtigt tid til en ultralydsundersøgelse og få afklaring

01 September 2022
Emilie Jacobsen

editorial

Hvis du har mistanke om, at du er syg, er det rart, at du kan få afklaring hurtigst muligt. Hvis du har brug for en ultralydsundersøgelse, kan der dog godt være lang ventetid på den. Derfor er det vigtigt, at du ser dig om efter, hvor du hurtigt kan komme til. 

Et af de steder, hvor du har mulighed for det, er hos Røntgenklinikken Nørrevold. De har specialiseret sig i røntgen, ultralydsundersøgelser og mammografi. Alt sammen med en meget kort ventetid. Har du brug for at få ultralydsscannet for eksempel brystet, maven eller halsen, vil der typisk kun være en til tre ugers ventetid på det. Dermed vil du kunne komme til langt hurtigere, end du kan i det offentlige. Se mere på https://www.noerrevold.dk/ 

ultralydundersøgelse

Skal jeg selv betale for ultralydsscanning? 

Nu lyder det måske dyrt at henvende sig til en klinik uden for det offentlige, og det kan være, at det er det, der har afholdt dig fra at henvende dig hidtil. Hos Røntgenklinikken Nørrevold er det dog gratis for dig, der er medlem af Sygeforsikringen Danmark i gruppe 1. Dog forudsat, at du er bosat i Region Hovedstaden. 

Er du ikke medlem af gruppe 1 eller kommer du fra en anden del af landet, vil du selv skulle betale for det. Har du mulighed for det, kan det dog være det værd, så du kan få vished med det samme. 

Vær opmærksom på, at du skal have en henvisning fra en læge eller en speciallæge for at kunne blive undersøgt. Har du endnu ikke det, skal du derfor en tur forbi egen læge først. Det er også et krav for, at du kan få undersøgelsen gratis som patient i gruppe 1. 

Alle dine undersøgelsesbilleder bliver gemt i fem år. Hvis der senere er brug for at sammenligne, vil det derfor være nemt og hurtigt at gøre det. 

More articles