Få hjælp til din afhængighed hos et misbrugscenter

06 October 2020
Astrid Pedersen

editorial

Misbrug og afhængighed er ikke nødvendigvis forbundet med hverken alkohol eller hårde stoffer. Mange mennesker i Danmark lever med et afhængigheds betinget overforbrug af eksempelvis læge ordineret medicin. Denne form for misbrug udgør et stort problem for folkesundheden i den generelle befolkning, og det er derfor vigtigt at der tages hånd om et pillemisbrug på samme måde som det gælder for alkoholmisbrug. På et misbrugscenter vil du kunne få hjælp til at slippe afhængigheden uanset hvad objektet for denne så end måtte være.

Hvilke typer afhængighed behandles på et misbrugscenter?

De fleste misbrugs og behandlings centre i Danmark er gearet til at håndtere alle former for misbrug. Det er nemlig ikke udelukkende substanser så som alkohol, hash, hårde stoffer eller receptpligtig medicin som kan være genstand for afhængighed. Du kan også gå hen og blive afhængig af sex, spil, shopping, mad og måske endda træning og en særlig livsstil.

Selv om du måske ikke selv synes at der er tale om et stort problem når du træner mere end de fleste og holder en streng diæt er en afhængighed af træning og en besættelse af den rette kost stadig et udtryk for en sygelighed som har rod i en eller flere mentale problematikker. Som med en hver anden type misbrug kan ortoreksi, som denne tilstand kaldes, tage overhånd og ødelægge dit liv. Derfor er det vigtigt at du får hjælp til at håndtere din afhængighed. Og det kan du få på et professionelt misbrugscenter.

Hvordan foregår en behandling på et misbrugscenter?

Når du tjekker ind på et misbrugscenter med henblik på behandling af din afhængighed vil du altid blive evalueret af sundheds fagligt personale. Du vil med egne ord skulle beskrive din individuelle problemtik, og får herved mulighed for at sætte ord på din afhængighed. Læs mere om misbrugsbehandling på behandlingscenter-stien.dk

More articles