Få hjælp til det fælles boligkøb fra en dygtig boligadvokat

01 September 2019
Astrid Pedersen

editorial

Er du og din kæreste ude i at skulle købe fælles bolig – eventuelt med henblik på i fremtiden at stifte familie – er det vigtigt, at I foretager et vel overvejet og gennemtænkt valg. Et boligkøb er ikke nogen lille investering, og hvis I skal sidde i boligen i mange år, kan det godt betale sig at gøre forarbejdet grundigt

Hjælp til gennemlæsning af dokumentation

Når I endelig finder det helt rigtige hus eller den perfekte lejlighed, er det fristende bare at skrive under på købsaftale og sikre, at boligen er i hus – så at sige. Dette er der for så vidt heller ikke noget i vejen for, så længe I sikrer jer, at købsaftalen er forsynet med det, der kaldes et advokatforbehold.

Et advokatforbehold giver jer fjorten dage til at få gennemlæst al den dokumentation, som knytter sig til jeres boligkøb. Det kan for eksempel dreje sig om servitutter eller statutter for det kvarter, i hvilket det nye hus er placeret, eller regnskaber og budgetter for lejlighedens ejer eller andels forening. Referater af seneste general forsamlinger fra bolig, ejer eller andels foreninger er også relevant materiale, idet det giver et indtryk af de beslutninger, som foretages i forenings regi, og som kan have indflydelse på de fælles udgifter i fremtiden.

Diverse lokal planer for området kan også være relevant læsning – planer om fremtidigt byggeri i nærheden af jeres nye hus kan påvirke boligens værdi. Alle disse faktorer kan være mulige kilder til fornuftig tvivl omkring boligen. Desværre kan det for lægmand være vanskeligt at gennemskue al denne dokumentation. Og derfor er det en god idé at få en boligadvokat til at forestå den kritiske gennemlæsning.

Din boligadvokat vil kunne rådgive dig og din samlever omkring boligkøbet på en daglig og nøgtern måde, og dermed hjælpe jer til at foretage den rette beslutning. Du kan finde din boligadvokat hos http://eboligadvokat.dk/boligadvokat/ 

More articles