Få hjælp på et misbrugscenter

08 October 2020
Lotte Hindsberg

editorial

I Danmark er det gratis at modtage behandling for et misbrug. Det eneste det kræver er at man oplyser sit Cpr. nr. da det er kommunen der betaler for behandlingen og de skal koble et cpr. nr til en betaling. Har man ikke lyst, uanset grund, til at opgive sit cpr. nr. kan man vælge at være anonym og betale for behandlingen.

Tidligere foregik en behandling ofte ved at misbrugeren blev afgiftet og så sendt hjem enten med et glas antabus eller metadon. Alt efter hvilken form for misbrug misbrugeren havde.

I dag er behandlingen meget mere omfattende og der bruges mange kræfter på at finde ud af årsagen til misbruget og give misbrugeren nogle værktøjer så han bedre kan håndtere dagligdagen uden at skulle ty til f.eks. alkohol. du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk

Efterværn

Erfaringen har vist at tiden efter endt behandling er lige så vigtig som selve behandlingen. Derfor arbejdes der også på hvad der skal ske når behandlingen er slut. Hvis misbrugeren bliver overladt til sig selv og sit eget selskab, er der stor risiko for at misbrugeren vender tilbage til gamle venner og genoptager sit misbrug af ren og skær ensomhed.

Det betyder at den tid der før blev brugt på misbruget og det kan være mange timer om ugen skal fyldes ud med noget andet og mere positivt. Det kan også være at der er behov for at finde en ny bolig og hjælp med at finde et job eller måske få søgt anden hjælp hos kommunen alt efter den enkeltes behov.

Et andet område som også er vigtigt er at forsøge at skabe kontakt til familien. Mange misbrugere har mistet kontakten til familien og det er en vigtig brik i forbindelse med at forblive ædru. Mange gange er det familiens ønske at misbrugeren kommer i behandling.

More articles