Få et smukt gulv med en afslibning

03 February 2022
Niels Geckler

editorial

Få et smukt gulv ud af dit slidte gamle trægulv med en gulvafslibning. Bor du på Sydsjælland kan du for eksempel benytte dig af https://www.harpixgulv.dk/gulvafslibning-gulvafhoevling-naestved

Gulvets udseende har stor betydning for hele indtrykket af et rum. I de ældre del af bygningsmassen rundt om i landet finder man mange fine planke- og trægulve af forskellig slags. Men også mange, der trænger til en kærlig hånd og som slet ikke kommer til deres ret.

Hvis et trægulv er særligt medtaget skal der måske en afhøvling til. Den går lidt dybere til værks end en afslibning. Når gulvet er blevet høvlet af giver man det en slibning for at give en pæn finish. Og så er gulvet klar til den efterbehandling man måtte vælge.

gulvafslibning næstved

Man kan lade visse trægulve stå ubehandlede, men det kræver en del vedligeholdelse og opmærksomhed. Med en oliebehandling får man også et flot gulv – forudsat naturligvis at gulvplankerne i sig selv er flotte. Det nemmeste at vedligeholde er et lakeret gulv. Her skal man ikke være nær så opmærksom på, hvad der bliver spildt. Et lakeret gulv er ikke på samme måde modtageligt over for spildte væsker som et ubehandlet trægulv. Men kommer der ridser og skrammer i lakken kan det ikke repareres – der må en helt ny lakering til for at rette op på det.

Det er ikke alle typer af gulve der tåler afslibning lige godt

Man skal være opmærksom på, at man ikke kan blive ved med at afslibe og afhøvle det samme gulv om og om igen. Der bliver nemlig taget en lille smule af gulvbrædderne hver gang det afhøvles og slibes. Et gulv af tykke massive planker tåler bedst sådan en behandling. Man skal til gengæld aldrig nogensinde give sig til at slibe et plastiklaminatgulv af – det vil bare blive ødelagt helt og aldeles uopretteligt.

More articles