En udskiftning af ens siderude kan komme på tale, når:

16 March 2021
Anders Lundtang Hansen

Ens siderude er gået i stykker, eller man bare ønsker sig en anden form for siderude.

Det kan jo være, man gerne vil have den gejlet lidt om, men omvendt kan det også medføre, at man kommer til at udføre noget arbejde på den, som ikke er helt lovligt, og så bliver man bedt om at fjerne ens siderude igen.

Det er jo ikke hos dem, der udfører arbejdet med at indsætte en siderude eller gøre den flottere, som har ansvaret for, at den er lovlig.

Det er der mange mennesker, som der tror, at når de kommer på et værksted, om det er autoriseret eller ej, så udfører de kun arbejde, som det er lovligt at køre med.

Der er jo meget arbejde med biler, som der er lovligt at lave, men hvor det ikke er lovligt at køre med.

Det kan jo være en udstillingsbil med tunede ruder, som man gerne vil præsentere frem, men den er ikke lovlig at køre med.

Få fjernet den siderude, hvis der ikke er andet for

Nogle gange er det således ikke muligt blot at fjerne det, som der er blevet ændret ved sideruden, hvorfor man er nødt til at tage den helt ud og udskifte den.
Eller man bliver nødt til at tage den ud, ændre den tilbage og så sætte den i igen.

Det er træls at skulle have gjort, og man føler lidt, at man er blevet snydt af dem, som der har lavet arbejdet med ens siderude, men i sidste ende er det dit ansvar, hvis du vælger at køre med den siderude, efter den er blevet ændret.

Det svarer jo sådan set også til, hvis du laver ændringerne for en anden person, om du kan finde ud af det eller ej, så er det ejeren og føreren af bilen, der bærer ansvaret for, at det er lovligt.

Det rent praktiske med udskiftning af en siderude eller flere kan du læse om på siderude-udskiftning.info.

More articles