En gulvafslibning ude i fremtiden

24 May 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

I denne artikel skal vi sådan set ikke tale om det med, at man planlægger at få lavet en gulvafslibning tæt ude i fremtiden, fordi man kan se, at gulvet af træ trænger til det.

Det skal heller ikke handle om, at man planlægger med ens gulvafsliber, at vedkommende eller en ansat i firmaet kan komme ud med jævne mellemrum for at tilse gulvet og se, om der eventuelt skal laves en gulvafslibning eller ej.

Dette er dog meget smart at få lavet under alle omstændigheder, så vi foreslår dig, at du for eksempel kan planlægge dette med https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-tilst/ 

Nej, vi skal tværtimod kigge lidt i krystalkuglen og prøve at regne ud, hvordan man vil kunne slibe gulve ude i fremtiden.

For man kan nok ikke komme udenom, at den store forandring i at slibe gulve som det første forekom ved, at man fik professionelle folk til at gøre det, så det så pænt ud.
Senere kom der så elektroniske maskiner til, som håndværkerne kunne bruge til at slibe gulvene ned langt hurtigere, men stadig lige så pænt.

Her kunne man så tænke, at fremtiden da nok netop vil byde på, at robotter kan overtage det manuelle arbejde og selv regne ud, hvordan det skal bevæge sig frem i lokaler uden at ødelægge noget eller misse et område at slibe.

Så kan maskinen måske ligefrem skanne gulvet og regne ud, hvordan man benytter de bedste slibningsmetoder og efterbehandling, så man slet ikke behøver den menneskelige intuition mere, da maskinen kan udregne det bedre.

Derfor kan man frygte, at håndværkerne mister deres arbejde, men den frygt har man jo mange steder, hvor man ser et samfund for sig, hvor meneskene daser, mens maskinerne laver alt manuelt arbejde for os.

Men som det er set gang på gang, så kan man nok næppe undvære menneskene i mange sammenhænge – og da heller ikke til gulvafslibning.

More articles